عربی
بروزرسانی: ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
  • اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ
کد : 18334-908      آخرین بروزرسانی : ۱۳۹۵ سه شنبه ۱۸ خرداد   

مبطلات روزه (جماع و استمناء و احتلام)

سؤال 1: با اينكه در خطبه آخر شعبان، پيامبر (ص) فرموده اند: «شياطين در غل و زنجيرند» پس بايد نتوانند وسوسه كنند، چرا روزه دار در ماه رمضان بر اثر خواب ديدن امور شيطانى، محتلم مى شود؟

جواب آیت الله العظمی روحانی:

باسمه جلت اسمائه؛ احتلام به سبب عوامل طبيعى است و اين روايات ربطى به آن ندارد.

 

سؤال 2: اگر كسى جايى مهمان باشد و در همان شب محتلم شود و خجالت بكشد در خانه ميزبان غسل كند و با تيمم روزه بگيرد و در همان روز هم غسل كند روزه اش چه صورت دارد؟

جواب آیت الله العظمی روحانی:

باسمه جلت اسمائه؛ خجالت موجب جواز تيمم نمى شود. بلى! چنانچه نتواند از خانه بيرون رود و در خانه غسل كردن هم مفسده دارد، تيمم جايز است و روزه اش صحيح است.

 

سؤال 3: اگر روزه دار بعد از بلند شدن از خواب ديد رطوبتى بر لباس او هست، براى اينكه بداند منى است يا بول مقدارى آلت خود فشار داد و منى درآمد و معلوم شد كه جُنُب شده، آيا روزه باطل مى شود؟

جواب آیت الله العظمی روحانی:

باسمه جلت اسمائه؛ باطل نمى شود.

 

سؤال 4: اگر كسى نيت قضاى روزه رمضان كرد و بعد از طلوع فجر بيدار شد و خود را جنب يافت و معلوم شد كه قبل از فجر محتلم شده آيا مى تواند روزه بگيرد؟

جواب آیت الله العظمی روحانی:

باسمه جلت اسمائه؛ روزه آن روز باطل است.

 

سؤال 5: من در موقع ماه مبارك رمضان استمناء كرده بودم و البته تمام روزه هاى خود را گرفته بودم ولى نمى دانستم كه استمنا در هنگام روزه بودن حرام است; حال حكم روزه هاى من چيست؟ آيا بايد كفاره بدهم يا فقط قضاى آنها را بخوانم؟

جواب آیت الله العظمی روحانی:

باسمه جلت اسمائه؛ چنانچه حين استمناء احتمال مفطريت آن را نمى داده ايد و يقين داشتيد كه استمناء مفطر نيست، كفاره واجب نيست چون شما جاهل قاصر بوديد; ولى اگر احتمال مى داديد و معذلك انجام داده ايد، جاهل مقصريد كفاره لازم است.

 

سؤال 6: در صورتى كه مرد روزه دارى خود را تحريك كند ولى نيت و قصد بيرون آمدن منى را از خود نداشته باشد و منى نيز از او خارج نشود، آيا روزه او باطل است؟ و آيا كفاره هم دارد؟

جواب آیت الله العظمی روحانی:

باسمه جلت اسمائه؛ خير روزه باطل نمى شود و كفاره هم ندارد.

 

سؤال 7: آيا آبى كه قبل از خروج منى از بدن خارج مى شود هم همان حكم منى را دارد و روزه را باطل مى كند؟

جواب آیت الله العظمی روحانی:

باسمه جلت اسمائه؛ آن آب اسمش مذى است و روزه را باطل نمى كند.

 

سؤال 8: آيا اگر در ماه مبارك رمضان زنى روزه باشد و بعد از غسل جنابت و اذان صبح باقيمانده منى شوهرش از او به مرور خارج شود، روزه او باطل است يا نه؟ حكم نمازهاى او چه مى شود؟

جواب آیت الله العظمی روحانی:

باسمه جلت اسمائه؛ خير روزه باطل نمى شود و نمازهائى كه خوانده است صحيح است و خروج منى شوهر موجب غسل براى زن نمى شود.

 

سؤال 9: اگر زن و شوهرى كه روزه هستند با هم نزديكى كنند و موقعيت پيش نيايد غسل كنند، آيا تا قبل از نماز ظهر، روزه آنان اشكال پيدا مى كند؟ در اين صورت چكار بايد بكنند؟

جواب آیت الله العظمی روحانی:

باسمه جلت اسمائه؛ در روز ماه رمضان اگر نزديكى كنند روزه هر دو باطل مى شود، هم بايد قضاء كنند هم كفاره بدهند.

 

سؤال 10: اگر روزه باشيم و عكس هاى عريان و بى لباس زنان را ببينيم، آيا روزه ما باطل مى شود؟

جواب آیت الله العظمی روحانی:

باسمه جلت اسمائه؛ اگر با مشاهده آن عكس ها منى خارج شود استمناء است، و استمناء روزه را باطل مى كند و اگر منى خارج نشود ديدن آنها روزه را باطل نمى كند.

 

سؤال 11: اگر شخص در ماه رمضان استمناء كرده و نمى دانست كه غسل دارد و روزه را باطل مى كند، و فقط مى دانست كه استمناء كاری خلاف است، آيا نماز و روزه را بايد اعاده كند، چه جاهل قاصر يا مقصر باشد؟

جواب آیت الله العظمی روحانی:

باسمه جلت اسمائه؛ اگر جاهل قاصر باشد، يعنى معتقد باشد به اين كه استمناء مفطر نيست، بطلان روزه بعيد است.

 

سؤال 12: اگر روزه دار بعد از بيدار شدن رطوبتى را در لباس ديد و شك داشت كه منى است يا نه; آلت خود را فشار داد، منى در آمد و معلوم شد جنب شده است، آيا حكم استمناء را دارد؟

جواب آیت الله العظمی روحانی:

باسمه جلت اسمائه؛ خروج منى با فشار و خرطات استمناء مبطل روزه نيست.

 

سؤال 13: چنانچه در ماه رمضان، بعد از اذان صبح جنب شويم، روزه ما چه حكمى دارد؟

جواب آیت الله العظمی روحانی:

باسمه جلت اسمائه؛ اگر محتلم شويد روزه صحيح است هيچ اشكالى ندارد; اگر با اختيار خود را جنب كنيد حرام است ولو با نزديكى با زوجه باشد و روزه هم باطل مى شود و غير از قضاء كفاره هم لازم مى شود.

 

سؤال 14: اينجانب به هنگام روزه، به تصاويرى نگاه كردم كه كمى شهوت انگيز بود، من هم با علم به اينكه استمناء روزه را باطل مى كند، و چون حدس زدم كه ممكن است انزال پيش آيد، سعى نمودم تا با سرد كردن بيضه ها و آلت توسط آب يخ، از انزال جلوگيرى كنم، اما خود اين عمل باعث انزال شد، آيا روزه من باطل است؟

جواب آیت الله العظمی روحانی:

باسمه جلت اسمائه؛ چون با خصوصياتى كه نوشته ايد، عمدا استمناء نموده ايد، روزه باطل است و قضاء لازم، كفاره هم بايد بدهيد.

 

سؤال 15: اگر در روز ماه رمضان، انسان مطلب شهوت انگيزى را بخواند و بعد از مدتى احساس كند كه رطوبتى بى اختيار از او خارج شده است و بعد از بررسى اثر رطوبت را در حد يك يا دو قطره بر لباس خود مشاهده كند; آيا اين رطوبت حكم منى را دارد و بايد غسل كند؟ آيا روزه او باطل است؟ در صورت بطلان روزه، آيا كفاره بر ذمه اوست و اگر پاسخ مثبت است به چه ترتيب؟

جواب آیت الله العظمی روحانی:

باسمه جلت اسمائه؛ اولا تا وقتى كه به خروج منى كه علائمى دارد يقين نكرديد، نه غسل واجب است نه روزه باطل مى شود و ثانياً اگر قصد خروج منى نباشد، خروج منى موجب بطلان صوم نيست وكفاره هم ندارد.

 

سؤال 16: اگر روزه دار در ماه مبارك رمضان به صورت ارادى محتلم شود; يعنى با همسرخود باشد، ولى قصد ارضاء شدن را نداشته و به طور ناخواسته محتلم شده باشد (البته هيچ دخولى نشده باشد) آيا روزه اين شخص باطل است يا خير؟ و به فرماييد در اين رابطه حكم چيست؟

جواب آیت الله العظمی روحانی:

باسمه جلت اسمائه؛ احتلام ناخواسته موجب افطار نمى شود و روزه صحيح است.

 

سؤال 17: اگر در زمان صحبت با جنس مخالف، نعوظ ايجاد شود و بعد از آن نعوظ كاهش يابد و بعد از گذشت چند ساعت، بعد از قضاى حاجت(ادرار) كمى منى خارج شود، روزه باطل مى شود.

جواب آیت الله العظمی روحانی:

باسمه جلت اسمائه؛ خير، باطل نمى شود.

 

سؤال 18: اگر زن و شوهرى كه در عقد يكديگر مى باشند; در حال روزه مرد به اوج لذت جنسى برسد به گونه اى كه منى خارج شود، روزه آن چه حكمى دارد؟

جواب آیت الله العظمی روحانی:

باسمه جلت اسمائه؛ استمناعى كه موجب خروج منى شود از مبطلات روزه است; يعنى روزه را باطل مى كند و زن اگر مجبور باشد از روى اختيار از او منى خارج نشود، روزه او باطل نيست.

 

سؤال 19: اگر كسى بعد از نماز صبح در ماه مبارك رمضان بخوابد و جنب شود، تكليف روزه او چيست؟

جواب آیت الله العظمی روحانی:

باسمه جلت اسمائه؛ جنابت با احتلام، به روزه ضرر نمى زند.

 

سؤال 20: كسى كه روزه دارد، اگر منى از بدن او خارج شود، آيا روزه او باطل مى شود يا اگر غسل كند مى تواند نماز بخواند و روزه او باطل نمى شود؟

جواب آیت الله العظمی روحانی:

باسمه جلت اسمائه؛ چنان چه منى با احتلام خارج شود، روزه باطل نمى شود و با غسل مى تواند نماز بخواند. و اگر با جماع يا ملاعبه يا استمنا در روز باشد، روزه باطل مى شود. و قضاء و كفاره واجب مى شود.

 

سؤال 21: اگر زن و شوهرى در روز ماه رمضان نزديكى كنند، حكم آن - با توجه به جهل به اين موضوع - چه مى باشد؟

جواب آیت الله العظمی روحانی:

باسمه جلت اسمائه؛ اگر معتقد باشند كه نزديكى در روز ماه رمضان اشكال ندارد روزه آنها باطل نمى شود ولى اگر احتمال دادند و يقين نداشته باشند عمل را انجام دادند، روزه باطل مى شود.

موارد مرتبط احکام روزه موانع روزه نیت روزه روزه مسافر روزه قضا روزه مستحبی و نذری و استیجاری مبطلات روزه (خوردن و آشاميدن و چیزی را به حلق رساندن) مبطلات روزه (دروغ بستن به خدا و پيغمبر) کفاره روزه مسائل متفرقه روزه
نظر شما :
captcha