عربی
بروزرسانی: ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
  • اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ
کد : 18323-635     

حضرت فاطمه زهرا (عليها السلام) تنها دختر پيامبر.

استفتاء:

در مورد شمار دختران پيامبر، ميان تاريخ ‏نگاران و محدّثان بحث و گفتگوست، كه آيا زينب، رقيّه و أُم‏ كلثوم نيز دختران آن حضرت هستند يا دختران خديجه و يا دختران هاله، خواهر خديجه (عليها السلام) هستند و آن بانوى بزرگ، به‏ خاطر منش و اخلاق نيكو و امكانات بسيار، آنان را همچون فرزندان خود زير بال محبت مادى و معنوى خود گرفت و اداره نمود و در سايه بلندپايه پيامبر بزرگ اسلام تربيت كرد؟ برخى آنان را دختران پيامبر، و برخى دختران حضرت خديجه (عليها السلام) و پاره ‏اى نيز دختران «هاله» عنوان كرده ‏اند.
رواياتى با سند صحيح و معتبر رسيده است كه: چون رقيه دختر پيامبر از دنيا رفت، آن حضرت فرمود: به ‏گذشتگان صالح و نيكوكردارمان بپيوند... (1)
و در تهذيب الأحكام از امام صادق و آن حضرت از پدرش آورده است كه فرمود: «امامه بنت ابى‏ العاص» است و مادرش زينب دختر پيامبر است كه پس از شهادت على (عليه ‏السلام) با «مغيرة بن نوفل» ازدواج نمود... (2)
و در كتاب كافى با سلسله سند خود از محمّد بن يحيى، و از احمد بن محمّد، و از بكير، و از زراره و او نيز از امام صادق آورده است كه فرمود: فاطمه (عليها السلام) به اميرمؤمنان وصيت كرد كه پس از او با دختر خواهرش ازدواج نمايد و آن حضرت نيز چنين كرد. (3)
و نيز در مقنعه شيخ مفيد و تهذيب شيخ طوسى در دعاى روزهاى ماه رمضان در صلوات بر پيامبر و امامان نور، از قول پيشوايان اهل‏ بيت (عليهم ‏السلام) چنين آمده است: «أللّهُمَّ صَلِّ عَلى رقيّة بِنْت نَبِيَّك وَ الْعَن مَن آذى نَبِيَّك فِيْها، أللّهُمَّ صَلِّ عَلى أم‏ كُلثُوم بِنْت نَبِيَّك وَ الْعَنْ مَن آذى نَبِيَّك فِيْها...»؛ بارخدايا درود فرست بر رقيه دختر پيامبرت و بر كسى كه پيامبرت را در رفتار با او آزرد، لعنت فرست. بارخدايا درود فرست بر أُم‏ كلثوم دختر پيامبرت و كسى را كه پيامبرت را در مورد او آزرد، لعنت كن.
و نيز برخى از روايات و دعاها نشانگر آن است كه آنها دختران پيامبر بودند و نه دختران خديجه و يا هاله؛ اينك نظر شما چيست؟

جواب:

باسمه جلت اسمائه; من در اين مورد پژوهش و تحقيق نموده ‏ام و همچون گروهى از علماى پيشين، نظير مرحوم سيّد مرتضى بر اين باورم كه خديجه (عليها السلام) به هنگام ازدواج با پيامبر خدا، دوشيزه بود و به‏ هنگام عقد، 40 ساله نبود بلكه 24 ساله بود؛ بنابراين، بى ‏ترديد آنان دختران خواهر خديجه (عليها السلام) بودند، نه دختران او و پيامبر (صلى ‏الله ‏عليه ‏و‏آله وسلم).

--------------------------------------------------------------------
1 ـ كافى/ ج 3/ ص 241.
2 ـ تهذيب الأحكام/ ج 8/ ص 258.
3 ـ كافى/ ج 5/ ص 555.

موارد مرتبط فرمان خدا به ازدواج حضرت زهرا (عليها السلام) مُصحف حضرت زهرا (عليها السلام)؛ وحى خداوند بر ايشان است حضرت فاطمه (عليها السلام) و روايات ديدار سلمان فضیلت دعای حضرت زهرا (علیها السلام) حکم منکر عصمت حضرت زهرا (علیها السلام) و بتول بودن آن حضرت جواز شفا خواستن از حضرت فاطمه(عليها السلام) آیا می توان دعاى مخصوص حضرت زهرا (س) را در قنوت نماز خواند؟ آیا در اذان، شهادت به مقام سيادت و سرورى حضرت زهرا (س) جایز است؟ استغاثه به حضرت زهرا (س) یکی از برترين اعمال در آخرين ساعت روز جمعه. برای طلب سلامت و عافيت‏ نماز استغاثه به حضرت زهرا (س) تجربه شده است.
نظر شما :
captcha