عربی
بروزرسانی: ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
  • اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ
کد : 18322-585     

اگر كسى از مجتهدى تقليد نكند، آيا عبادات او قبول است؟

استفتاء:

اگر كسى از مجتهدى تقليد نكند و نسبت به تقليد بى تفاوت باشد و نماز و روزه و ساير احكام را انجام داده باشد. آيا او گناه كار است و آيا عبادات او قبول است؟

جواب:

باسمه جلت اسمائه; عمل انسان بايد يا از روى اجتهاد باشد، يا احتياط، يا تقليد. قهراً اگر به يكى از سه طريق نباشد، عمل او باطل است، البته در مسائل اختلافى و چنانچه مدتى بدون تقليد و اجتهاد و رعايت احتياط عمل نمود، بعداً ملاحظه كرد كه عملش موافق با فتواى مجتهد اعلم بوده است يا در همان زمان عمل فهميد كه بر طبق فتواى اوست، عمل صحيح است و اشكال ندارد.

موارد مرتبط فردى كه تقليد يا احتياط می‌کند، در احكام مربوط به آن چگونه بايد عمل نماید؟ نظر حضرتعالى در مورد ولى فقيه چيست؟ آيا ولى فقيه همان مرجع تقليد است؟ مكلف در عمل به احكام سه راه دارد: اجتهاد، تقليد و احتياط. آیا مجرد داشتن رساله یک مرجع، سبب جواز تقليد جوان تازه مکلف شده می‌شود؟ آیا می‌توان بنابر احتياط از چند مجتهد تقليد کرد؟ چرا بعضى از مراجع همديگر را قبول ندارند؟ آیا مى توان به خاطر حكمى، مرجع تقليد را عوض كرد؟ در مواردی که مکلف حس كند از مرجعش اعلمتر است، رجوع به مرجع صحيح است؟ آيا مکلف مى تواند مرجع تقليد ثابتى نداشته باشد و از مراجع مختلف تقليد نماید؟ آيا مى شود از مرجعى به مرجع تقليد ديگر عدول كرد؟ شرايط آن چيست؟
نظر شما :
captcha