عربی
بروزرسانی: ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
  • اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ
کد : 18323-571     

مُصحف حضرت فاطمه عليها السلام چگونه گردآوری شد و هم اکنون کجاست؟

استفتاء:

شب شهادت سالار بانوان گيتى فاطمه زهرا عليها السلام در يك مجلس مذهبى از سخنران آن، چيزى در مورد قرآن فاطمه عليها السلام شنيدم، و چون من به‏ راستى چيزى در مورد اين قرآن نمى ‏دانم، تقاضا مى‏ كنم در اين مورد ما را آگاهى ببخشيد، و راهنمايى بفرماييد كه چگونه در مورد اين قرآن مى‏ توانم آگاهى كسب كنم؟

جواب:

باسمه جلت اسمائه; از معصوم در مورد مُصحف سالار بانوان فاطمه عليها السلام سؤال شد، كه در پاسخ فرمود: فاطمه عليها السلام پس از رحلت جانسوز پيامبر، 75 روز در اين جهان زيست در حالى‏ كه اندوهى بزرگ از غروب خورشيد رسالت بر گستره قلب نازنين او نشست. به‏ همين جهت فرشته وحى در آن مدّت، گاه و بى‏ گاه به ديدارش مى ‏آمد و براى آرامش‏ خاطر بخشيدن به او در آن سوگ جانسوز، تسليت مى گفت و از شرايط و جايگاه والاى پدرش در آن سرا او را آگاه مى ‏ساخت، و نيز از رويدادهاى سختى خبر مى‏ داد كه براى نسل ارجمندش در راه بود، و او به اميرمؤمنان مى‏ گفت و آن حضرت آن‏ها را مى‏ نوشت، كه در نهايت اين شد مُصحف فاطمه عليها السلام. در روايت ديگرى از امام صادق علیه السلام آمده است كه فرمود: مُصحف فاطمه عليها السلام نوشته اى است همانند قرآن، اما به خداى سوگند كه حرفى از قرآن شما در آن نيست. در آن نوشته چيزى از حلال و حرام نيست، بلكه در آن علم و آگاهى از هر رويدادى است كه روى خواهد داد. و اين نوشته اينك نزد امام عصر عليه‏ السلام است. (1)

---------------------------------------------------------------------
1ـ در روايات بسيارى از پيشوايان راستين آمده است كه: مُصحف فاطمه عليها السلام نزد امامان اهل بيت علیهم السلام است؛ براى نمونه: در كتاب «صافى» به روايت از «بصائر الدّرجات» آمده است كه امام صادق علیه السلام فرمود: فاطمه عليها السلام «مُصحفى» را به ‏يادگار نهاد كه نزد پيشوايان اهل بيت است. آن «مُصحف» نه قرآن خدا، امّا سخنى از پيام اوست كه بر فاطمه عليها السلام فرو فرستاده و پيامبر، آن را املا نموده و اميرمؤمنان آن را نوشته است. بصائر الدّرجات، ص 156، ح 14.

موارد مرتبط فرمان خدا به ازدواج حضرت زهرا (عليها السلام) مُصحف حضرت زهرا (عليها السلام)؛ وحى خداوند بر ايشان است حضرت فاطمه (عليها السلام) و روايات ديدار سلمان فضیلت دعای حضرت زهرا (علیها السلام) حکم منکر عصمت حضرت زهرا (علیها السلام) و بتول بودن آن حضرت جواز شفا خواستن از حضرت فاطمه(عليها السلام) آیا می توان دعاى مخصوص حضرت زهرا (س) را در قنوت نماز خواند؟ آیا در اذان، شهادت به مقام سيادت و سرورى حضرت زهرا (س) جایز است؟ استغاثه به حضرت زهرا (س) یکی از برترين اعمال در آخرين ساعت روز جمعه. برای طلب سلامت و عافيت‏ نماز استغاثه به حضرت زهرا (س) تجربه شده است.
نظر شما :
captcha