عربی
بروزرسانی: ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
  • اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ
کد : 18323-556     

مقصود از آیه «وَلاَ تَقْرَبُوا الزِّنَى إِنَّهُ كَانَ فَاحِشَةً وَسَاءَ سَبيلاً‌» چیست؟

استفتاء:

مقصود از این فرموده خداوند متعال: «وَلاَ تَقْرَبُوا الزِّنَى إِنَّهُ كَانَ فَاحِشَةً وَسَاءَ سَبيلاً‌» (1) چه می‌ باشد؟ و مصادیق و مثال های نزدیکی به زنا در دوره معاصر چیست؟

جواب:

باسمه جلت اسمائه; آنگونه که مشخص می ‌باشد نهی از نزدیکی در مواردی که در قرآن کریم استفاده شده است به معنای نهی و منع از خود عمل می ‌باشد، همانگونه که در این فرموده خداوند متعال آمده است: «لاَ تَقْرَبُوا الصَّلاَةَ وَأَنتُمْ سُكَارَى‌» (2) و همچنین در این فرموده خداوند سبحان «وَلاَ تَقْرَبُوا مَالَ الْيَتِيمِ إِلاَّ بالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ‌» (3) و بر اساس این دو آیه این فرموده خداوند متعال «وَلاَ تَقْرَبُوا الزِّنَى‌» سنجیده و معنا می‌ شود که منظور این است که از ارتکاب گناه زنا نهی و منع گردیده است.

--------------------------------------------------------------------------
1. « و به زنا نزدیک مشوید، چرا که آن همواره زشت و بد راهی است» اسراء 17: 32.
2. «و در حال مستی به نماز نزدیک نشوید». نساء 4: 43.
3. و به مال یتیم – جز به نحوی [هر چه] نیکوتر – نزدیک نشوید. انعام 6: 152

موارد مرتبط منظور از صهر در آیه «وَهُوَ الَّذِى خَلَقَ مِنَ الْمَاءِ بَشَراً فَجَعَلَهُ نَسَباً وَ صِهْراً» چیست؟ منظور از روح خدا و دميدن آن، در سوره حجر چیست؟ تفسیر آیه شریفه: «وَكَانَ عَرْشُهُ عَلَى الْمَاءِ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلا» چیست؟ معنا و مقصود اين فرموده خداوند در آیه: «فَكَانَ قَابَ قَوْسَيْنِ أَوْ أَدْنَى» چیست؟ مقصود از «طوى» در آیه «فَاخْلَعْ نَعْلَيْكَ إِنَّكَ بالْوَادِ الْمُقَدَّسِ طُوىً» چیست؟ مقصود آيه 45 سوره فرقان از «مد الظل»، گستراندن سايه، چیست؟ فرق استغفار و توبه در آیه «وَ أَنِ اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُوا إِلَيْهِ» چیست؟ منظور از «خير الماكرين» در آیه «وَمَكَرُوا وَمَكَرَ اللهُ وَاللهُ خَيْرُ الْمَاكِرِينَ» چیست؟ منظور از نعمت تمام در آیه «كَذلِكَ يُتِمُّ نِعْمَتَهُ عَلَيْكُمْ لَعَلَّكُمْ تُسْلِمُونَ» چیست؟ راز ذكر نام على در «صدق الله العلى العظيم» چیست؟
نظر شما :
captcha