عربی
بروزرسانی: ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
  • اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ
کد : 18322-293     

مادر با بچه در شكمش فوت كرده، بيرون آوردن و جدا دفن كردن بچه لازم نيست.

استفتاء:

زنى در حال زايمان، خود و بچه در شكمش هر دو مى ميرند آيا زن را با بچه دفن كنند يا بچه را از شكم زن بيرون بياورند. اگر با هم دفن شوند; بچه پشت به قبله مى شود مسئله چه صورت دارد؟

جواب:

باسمه جلت اسمائه; بچه را نبايد از شكم مادر بيرون بياورند. بلكه مادر را غسل مى دهند و دفن مى كنند. چنانچه مادر كافر باشد پشت به قبله دفن مى كنند تا روى بچه به قبله باشد در صورتى كه پدر مسلمان باشد و مادر هم مسلمان باشد; مادر را به همان حال معمولى دفن مى كنند و قهراً بچه پشت به قبله مى شود; اشكالى ندارد.

موارد مرتبط اگر میت را بدون غسل و... دفن کنند آيا میتوان او را بيرون آورد و اعمال را انجام داد؟ آیا بعد از غسل دادن میت، تطهير دستكش غسال لازم است؟ بهترين هديه برای شاد كردن اموات چه عملی است؟ آیا طلاهای مادر بعد از فوتش به دخترش می رسد یا باید بین وراث تقسیم شود؟ ديه مانند اموال ديگر مقتول است; فقط منتسبين به مادر ارث نمى برند. طهارت نه در غسل دادن، نه كفن كردن و نه در نماز ميت شرط نيست. در شب اول دفن میت، بيتوته كردن بر قبر او و دعا و قرآن خواندن استحباب دارد. آيا كفن كردن زن نیز مانند كفن دادن بر شوهر واجب است یا خیر؟ بعد از غسل زنی مرده،جنين او متولد میشود. غسل استحاضه و نفاس لازم است؟ وصیت مسلمان مبنی بر دفن وی در قبرستان کفر، غير مشروع است و نافذ نيست.
نظر شما :
captcha