عربی
بروزرسانی: ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
  • اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ
کد : 18322-1429     

طلاق دادن اکراهی مرد صحیح نیست و زوجه نمی تواند شوهر دیگری اختیار کند.

استفتاء:

اگر دادگاه به نفع زوجه حکم طلاق اجباری همراه با پرداخت مهریه صادر کند و زوج با یقین به اینکه این طلاق ناعادلانه است به این طلاق رضایت ندهد و به اجبار زن او را طلاق دهند، آیا شرعا طلاق صحیح است و زوجه می تواند شوهر دیگری اختیار کند؟

جواب:

باسمه جلت اسمائه؛ خیر، طلاق اکراهی و اجباری صحیح نیست و زوجه نمی تواند شوهر دیگری اختیار کند. بلی، اگر مرد به زن نفقه ندهد و نشود او را مجبور به طلاق دادن کرد زن می تواند خود را بدون اطلاع شوهرش طلاق بدهد و بعد از گذشت عده شوهر دیگری اختیار کند.

موارد مرتبط در طلاق خلع آيا زن می‌تواند بعد از طلاق از بذل خود برگردد و طلاق لغو شود؟ در صورت طلاق و جدایی، مادر احق است به حضانت بچه تا هفت سال. اگر زن بگويد آلت شوهرش كوتاه است، آیا از موارد فسخ ازدواج محسوب می شود؟ درصورت درخواست شوهر در زمان عقد آیا واجب است زن تمکین کند؟ آیا مرد در حال عده طلاق بائن، مى تواند زن را به عقد دائم يا موقت خويش درآورد؟ آیا در طلاق رجعى، زوج میتواند بجاى رجوع در زمان عده، زوجه مطلقه را متعه كند؟ بخشش ما فى الذمه در طلاق خلع مشروط به عدم رجوع است. اگر مردی بعد از طلاق رجوع نماید و زن بی خبر از آن با مرد دیگری ازدواج کند. طلاق اكراهى باطل است و با اجازه صحيح نمى شود. طلاق فضولى غير نافذ است يا باطل؟
نظر شما :
captcha