عربی
بروزرسانی: ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
  • اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ
کد : 18323-981     

استخاره در مورد احكام شرعى و مسائل اعتقادى مورد ندارد.

استفتاء:

در روايتى آمده است صفوان جمال ـ او از بهترين اصحاب امام كاظم(عليه السلام) و از نزديكان اوست ـ از طريق استخاره به امامت امام رضا (عليه السلام) استدلال كرده است. شيخ طوسى در كتاب الغيبة از على بن معاذ روايت كرده و گفته است: به صفوان بن يحيى گفتم به چه چيز على بن موسى (عليهما السلام) را شناختى؟ گفت: دو ركعت نماز خواندم، دعا كردم و استخاره گرفتم و به او يقين نمودم». آيا اين صحيح است كه امام از طريق استخاره مشخص شود؟ آيا استخاره در همه حالات درست است يا فقط هنگام شك و ترديد؟

جواب:

باسمه جلت اسمائه:
سند روايت مذكور به واسطه على بن معاذ كه جزء مجهولان است ضعيف مى باشد، علاوه بر آن، احتمال مى رود كه استخاره در اين روايت، به معناى دعا و طلب خير از خداى متعال باشد، و در اين صورت معناى روايت چنين خواهد بود كه: صفوان نماز خوانده، تضرع نموده و از خدا خواسته كه خير را براى او انتخاب نمايد، و او را به حقيقت راهنمايى كند، و خدا از طريق برخى نشانه ها و قرينه ها صفوان را راهنمايى كرده تا اين كه او توانسته است به امامت امام رضا (عليه السلام) يقين آورد.

مشروعيت استخاره، مختص به حال حيرت و ترديد در امور عادى زندگى است و در مورد احكام شرعى و مسائل اعتقادى مورد ندارد.

موارد مرتبط در ايران امامزاده های بسياری وجود دارد آيا همه آن ها مورد تاييد هستند؟ در روايات از تفأل به قرآن نهى شده است، البته تفأل غير از استخاره است. اگر بی مشورت با اهل فن استخاره شود بعداز مشورت میتوان دوباره استخاره کرد؟ استخاره یکی از روزنه های غيب است که در مقابل انسان گشوده شده است. آيا استخاره بيش از يك بار، براى يك موضوع جايز است؟ شروط استخاره با قرآن چیست؟ ضوابط و دلايل شرعى استخاره چيست؟
نظر شما :
captcha