عربی
بروزرسانی: ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
  • اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ
کد : 18323-980     

ضوابط و دلايل شرعى استخاره چيست؟

استفتاء:

يك بيمارى وجود دارد كه به آن «اعتياد به استخاره» مى گويند. اين بيمارى در اثر افراط در استخاره حتى در مسائل بى اهميت مانند رفتن به حمام به وجود آمده است. ضوابط و دلايل شرعى استخاره چيست؟ و چه زمانى استخاره گرفتن جايز نيست؟ آيا مخالفت با نتيجه استخاره جايز است؟ و چگونه؟

جواب:

باسمه جلت اسمائه؛ از رواياتى نظير روايت امام جواد (عليه السلام) كه فرمود: «هر كه از خدا طلب خير كرد، سرگردان نشد» (1) استفاده مى شود كه موضوع استخاره تحير و ترديد و در مواردى است كه نمى تواند طرف صلاح را احتمال دهد; اما در مسائلى كه روشن است استخاره وجهى ندارد.

اما مخالفت با استخاره: از ضعف اطمينان به خدا خالى نيست; چون بعد از اين كه فرد از خدا خواست تا خير بنده اش را به او نشان دهد، مخالفت با آن چه صلاح اوست، به نوعى نقض استخاره و مشورت با خداوند است و اين كار از سوى مؤمن شايسته نيست، مخصوصا كه تجارب بسيار، نشان از عاقبت بد مخالفت با استخاره دارد.

-----------------------------------------------------------

1- ما حارَ مَن اسْتَخار; تحف العقول، ص 207.

موارد مرتبط اگر كسى اقتباسات از كتب ضلال را بنويسد حكمش چيست؟ آيا ضامن هست؟ در روايات از تفأل به قرآن نهى شده است، البته تفأل غير از استخاره است. اگر بی مشورت با اهل فن استخاره شود بعداز مشورت میتوان دوباره استخاره کرد؟ استخاره یکی از روزنه های غيب است که در مقابل انسان گشوده شده است. آيا استخاره بيش از يك بار، براى يك موضوع جايز است؟ شروط استخاره با قرآن چیست؟ استخاره در مورد احكام شرعى و مسائل اعتقادى مورد ندارد.
نظر شما :
captcha