عربی
بروزرسانی: ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
  • اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ
کد : 18322-959     

سنت پیامبر(ص) و سیره ائمه(ع) دلیل بر حلال بودن ازدواج موقت

استفتاء:

لطفا بفرمایید ازدواج موقت با استناد به کدام آیه شریفه قرآن یا سنت پیامبر (ص) یا سیره ائمه (ع) حلال شده است؟

جواب:

باسمه جلت اسمائه; سنی و شیعه نوشته اند که پیغمبر (صلی الله علیه و آله) صیغه را مشروع کرد و حضرت امیر (علیه السلام) به آن عمل کردند و تا زمان عمر هم رایج بود اما عمر آن را در اواخر خلافت حرام نمود و خودش گفت که دو حلال از زمان پیغمبر (ص) را حرام می‌ کنم یکی صیغه و دیگری حج تمتع ، اما حتی پسر عمر هم به این تحریم گوش نداد. حضرت امیر المؤمنین علیه السلام نیز فرموده است اگر متعه حرام نشده بود هیچ مسلمانی زنا نمی کرد.

موارد مرتبط ازدواج دائم يا موقت مسلمان با اهل كتاب چه حکمی دارد؟ آیا می توان در ازدواج موقت مهریه را پنج شاخه گل به نیت پنج تن قرار داد؟ آیا پسر بالغ شیعه دوازده امامی می تواند با دختر بالغ اسماعیلیه ازدواج موقت کند؟ آیا عدم ثبت ازدواج در دفترخانه های رسمی سبب بطلان محرمیت می شود؟ در تعیین مدت ازدواج موقت باید دقت شود که بر مبنای ماه شمسی است یا قمری. اگر مرد بعد از ازدواج موقت متوجه شود که زن شوهر داشته است چه حکمی دارد؟ در باب ازدواج موقت باید به فتوای مرجع دختر توجه کرد یا مرجع پسر؟ اگر زنی شرايط فسخ عقد موقت را نداند و با فرد ديگری عقد موقت كند. آیا مدت ازدواج موقت را می توان تا پیدا شدن شوهر برای دختر قرار داد؟ مهر تعیین شده بعد از اتمام مدت صیغه موقت باطل نمی شود و باید پرداخت شود.
نظر شما :
captcha