عربی
بروزرسانی: ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
  • اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ
کد : 18322-643     

مخالفت با سیاست استعماری ممانعت از اقامه شعائر حسینی.

استفتاء:

گفته مى‏‌شود كه براى احياى انديشه سيدالشهداء و در نتيجه اجراى‏ احكام الهى احتياجى به اقامه شعائر حسينى (از قبيل سينه‌زنى، زنجيرزنى، قمه‏‌زنى) نيست كه امروزه به گونه‏‌اى گسترده در ميان شيعه و همچنين ساير فرق‏ مذهبى ديگر از قبيل هندوها مطرح است اين مسأله، امرى مطابق با قوانين‏ شرعى و عرفى نبوده، بلكه وسيله‌اى براى تمسخر ديگران است و لذا از توانايى‏‌هاى خود جهت جلوگيرى از اقامه آن، بيشترين استفاده را مى‏‌كنند، اين‏ سياست استعمارى را چگونه تفسير مى‏‌كنيد؟!

جواب:

باسمه جلت اسمائه; ابلاغ پيام يك نهضت و انتقال آن به نسل‏‌ها و ملت‌‏ها، قطعاً بايد با نوعى تجمع، شعار و ابراز احساسات‏ خاص همراه باشد، چنانچه اين مراسم در ابلاغ پيام مسيح از سوى كاتوليك‏‌ها و احياى آيين‌هاى خاص در روز جهانى كار، پيام آزادى ابراهام لينكن (فروزاندن مشعل آزادى) با تجمع‏ در زير مجسمه آزادى، در همه ملت‌‏ها با آداب و رسوم مختلف‏ ديده مى‌‏شود. طبيعى است كه ابلاغ پيام عاشورا به ملت‌‏هاى‏ مسلمان و آزادی‌خواه، لازم است از طريق يادآورى شعارها، كلمات، و خطبه‏‌هاى شهداى عاشورا باشد و اين به جز از طريق‏ اقامه مراسم عزادارى و ياد يادآوران، راه ديگرى ندارد. اگر امروزه وسايل ارتباط جمعى گسترده شده است، بهتر است از آنها نيز استفاده شود. قطعاً امام حسين (علیه السلام) يكى از رادمردان و آزادى‌خواهان دنيا است. مهاتما گاندى در نهضت استقلال‏‌طلبى خود در هند، از نهضت كربلاى  امام حسين (علیه السلام) الهام گرفته است، چنانچه مارتين‏ لوتركينگ رهبر سياه پوستان آمريكا از نهضت گاندى الهام ‏گرفته است. اخذ و اقتباس از روش‌ها، سيره‌‏ها، الگوها، ويژه‏ جامعه و اشخاص معين نيست و تنها اختصاص به جهان اسلام‏ ندارد. شواهد تاريخى اين مسأله را ثابت مى‌‏كند. چه اين‏ مبارزه و نهضت، مبارزه منفى باشد يا مثبت، سياسى باشد يا اقتصادى، پس نهضت و قيام امام حسين (علیه السلام) به عنوان مرد آزادی‌خواه، نه تنها در گذشته بلكه در هر عصر و زمان زنده‏ بوده و براى آزادى‌خواهان پيام دارد. به قول آن نويسنده، قيام‏ مسيح پيام ندارد اما نهضت و قيام حسين (علیه السلام) داراى پيام است. قطعاً اين پيام نه در انحصار يك قوم و نه مخصوص يك زمان‏ معين است، بلكه حتماً اين پيام فرازمانى و فرامكانى مى‏‌باشد.

موارد مرتبط همه نوع عزادارى از شعائر است مگر آنكه اساس را لكه دار كند. حكم شخصى كه شعائر حسينى را بدعت و غير جائز مى داند چيست؟ تطبيق آيه اى از قرآن با شعائر مبارك حسينى. بر هر فرد شيعى لازم است به شعائر حسينى احترام بگذارد. هدف از اقامه ى مجلس براى سيدالشهداء(ع) و گريه براى آن حضرت چیست؟ دليل سينه زنى براى ائمه(ع) تعظيم شعائر مذهبى است.
نظر شما :
captcha