عربی
بروزرسانی: ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
  • اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ
کد : 18322-1461     

حکم روزه گرفتن در کشورهایی که فاصله بین اذان صبح تا مغرب بسیار طولانیست.

استفتاء:

اینجانب ساکن کشور انگلستان می باشم. در ایام تابستان طول مدت روز بسیار بلند می باشد. به عنوان مثال در حدود مردادماه اذان صبح به وقت محلی انگلستان ساعت 2 و اذان مغرب 10 شب است. بدین ترتیب روزه گرفتن بسیار سخت و طاقت فرسا می باشد. حکم حضرتعالی برای چنین شرایط سختی چیست؟ آیا امکان عمل طبق ساعات مناطق معتدله که فتوای یکی از مراجع می باشد از نظر شما وجود دارد؟

جواب:

باسمه جلت اسمائه؛ این رأی با هیچ منطقی از مبانی شرع سازگار نیست، راه صحیح این است که شما در صورت عدم توانایی جسمی اول صبح با یک ماشین مسافرت کنید تا چهار فرسخ که رسیدید مختصر افطار بنمایید ولو مختصر آبی بنوشید و بلافاصله برگردید به شهر در آنجا مجازید در افطار بقیه روزه ها را هم چنین کنید بعد از ماه رمضان در روزهای کوتاه قضای روزه را بگیرید.

موارد مرتبط افطار روزه مستحب به سبب دعوت مؤمن، بهترین افطار است. اگر خانمی لحظاتی قبل از اذان مغرب آثار حیض ببیند روزه‌اش باطل است؟ شخصی که در جوانی روزه‌اش را بدون عذر خورده آیا حکم جاهل قاصر را دارد؟ آیا در ادای روزه قضا مجاز به تعلیق در نیت هستیم؟ اگر بر اثر ملاعبه آب حرکت کند لکن خارج نشود آیا با بول کردن روزه باطل می‌شود؟ آیا رسیدن گرد و غبار غلیظ به حلق مبطل روزه است؟ آیا با یک روز روزه گرفتن در ایام خاص میتوان چندین روز روزه قضاء را اداء نمود؟ در سفر اگر بدانیم تا بعد از اذان ظهر نمی‌آییم میتوان قبل از سفر روزه را شکست؟ در صورت عطش به آب، آیا روزه دار می تواند قدری آب بنوشد؟ آیا فردی که مبتلا به بیماری ام اس است می‌تواند روزه نگیرد؟
نظر شما :
captcha