عربی
بروزرسانی: ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
  • اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ
کد : 18329-622     

پاسخ آیت الله العظمی روحانی به سوالاتی درباره مسجد مقدس جمکران

هفدهم رمضان مصادف است با سالروز تاسیس مسجد جمکران. ضمن گرامیداشت این روز و از آنجا که هر از چندی برخی آگاهانه یا ناآگاهانه، اقدام به تخریب جایگاه این مسجد مقدس به بهانه های واهی کرده اند و در جهت پاسخگویی به شبهات ایجاد شده...

هفدهم رمضان مصادف است با سالروز تاسیس مسجد جمکران. ضمن گرامیداشت این روز و از آنجا که هر از چندی برخی آگاهانه یا ناآگاهانه، اقدام به تخریب جایگاه این مسجد مقدس به بهانه های واهی کرده اند و در جهت پاسخگویی به شبهات ایجاد شده، نظرات حضرت آیت الله العظمی روحانی(مد ظله العالی) را در این زمینه با هم میخوانیم:

 

الف: احتراماً به استحضار می‌ رساند اخیراً در برخی رسانه ها، مطالبی بیان شده مبنی بر اینکه مسجد مقدس جمکران مانند بقیه مساجد است و هیچ تقدس خاصی ندارد. این اقدام ‌ما را بر آن داشت تا نظر مبارکتان را نسبت به اعتبار این مسجد جویا شویم. آیا حضرتعالی به جمکران مشرف می شوید؟ قضيه مسجد جمكران از ابتدا در خواب بوده، يا در بيدارى اتفاق افتاده و آيا سندش صحيح است؟

 

پاسخ حضرت آیت الله العظمی روحانی:

 

بسمه جلت اسمائه؛ اولاً: فرق مسجد جمکران با سایر مساجد به این است که این مسجد به امر حضرت حجت ارواحنا فداه ساخته شده است با دستور به خواندن نماز خاصی که آثار و فضایل مخصوصی هم دارد.

ثانیاً: قضیه مسجد در بیداری بوده است و خلاصه آن که از منابع معتبر نقل شده است این است که آقای حسن مثله که مرد موثقی است نزد رجال آن زمان، می گوید درب خانه ام زده شد کسی صدا زد آقا یعنی امام تو را می خواهند، شرفیاب شدم و آقا دستور ساختن مسجد در محل معین را دادند و فرمودند بعد از اتمام ساخت مسجد، نماز خاصی بخوان و هر کس شرفیاب شد بخواند...

مهم آن است که در آن زمان اگر کسی حتی روایت ضعیفی نقل می کرد، او را از قم اخراج می کردند حتی نقل است بعضی از امام زاده ها را از قم بیرون کرده اند، اما در مورد این موضوع نه تنها اشکالی نشده بلکه بزرگان تأیید کردند و از کبار علماء از قبیل آیات مرحوم آقای حاج عبدالکریم حائری، آقای حاج ابوالقاسم قمی، مرحوم آقای بروجردی و جد بزرگوار من و غیره اینها همه شرفیاب می شدند از روی  اعتقاد. و من هم تا جایی که از لحاظ جسمی برایم مقدور بوده، هفته ای یک بار مشرف می شدم.

 

ب: نظر شما درباره چاه مسجد جمکران چیست؟ آیا این نامه انداختن در آن به اعتقادات مردم صدمه نمی زند و نوعی خرافات نیست؟

 

پاسخ حضرت آیت الله العظمی روحانی:

 

بسمه جلت اسمائه؛ من به آن چاه نه اعتقاد دارم و نه به آن گونه که شما سئوال کردید رد می کنم.

 

ج: آیا رفتن به جمکران در شب چهارشنبه فضیلت خاصی دارد؟ و آیا در این باره روایاتی داریم؟

 

پاسخ حضرت آیت الله العظمی روحانی:

 

بسمه جلت اسمائه؛ به خصوص شب چهارشنبه من روایتی را ندیده ام، یک روایت است که این نماز را بیان می کند و آن روایت در نجم الثاقب است و در شب جمعه خصوصیت دارد.

 

و: خواندن نماز امام زمان (عج) فقط در مسجد جمکران در بر آورده شدن حوائج تاثیر دارد؟ به طور کلی نماز حضرت را برای چه مواردی توصیه می فرمایید؟

 

پاسخ حضرت آیت الله العظمی روحانی:

 

بسمه جلت اسمائه؛ در مورد خواندن نماز حضرت در مسجد خصوصیت در این است که خود امام تأکید در این امر نمودند والا برای برآورده شدن حاجات، خواندن آن در همه جا خوب است، و در مسجد جمکران بهتر است.

و بدانید همه امور در تحت ید حضرت حجت ارواحنا فداه است که این امر را خدای تعالی به ایشان مرحمت فرموده است و ایشان واسطه بین خلق و خالقند پس هرچه می خواهید از دنیا و آخرت در آنجا بخواهید.

موارد مرتبط پیام تشکّر و قدردانی بابت ارسال پیام‌های تسلیت و ابراز همدردی‌ به مناسبت ارتحال مرجع مجاهد مرحوم آیت‌اللّه العظمی سیّدمحمّدصادق حسینی روحانی(ره) سخنی درباره تقلید و وظیفه مقلّدان حضرت آیت‌اللّه العظمی سیّدصادق روحانی(قدس سره) پس از رحلت ایشان» گفتاری از آیت الله مصطفی مصری العاملی درباره مرجع مجاهد حضرت آیت‌اللّه العظمى سیّدصادق روحانى(قدّس سرّه) مراسم تشییع و وداع با پیکر آیت الله العظمی روحانی بيانيه وكيل عام حضرت آيت الله العظمى روحانى مرجع مجاهد آيت الله العظمى روحانى به ملكوت اعلى پيوست پیام تسلیت دفتر آیت الله العظمی روحانی در پی رحلت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی تولید نرم افزار اندرویدی مجموعه آثار فقهی و اصولی حضرت آیت الله العظمی روحانی دام ظله تولید نسخه جدید ویندوزی مجموعه آثار آیت الله العظمی روحانی دام ظله تولید نسخه جدید نرم افزار اندرویدی مجموعه آثار آیت الله العظمی روحانی شامل 114 جلد از آثار معظم له
نظر شما :
captcha